Yunanistan’ da açlık grevindeki 300 göçmen için dayanışma çağrısı

Posted: February 12, 2011 in Ξυπνάτε!-Uyanın!
Tags: , , ,

Yunanistan’ da 300 göçmen 18 gündür açlık grevinde. Ülkede kâğıtsız yaşamak ve güvensiz koşullarda çalışmak zorunda bırakılan bu 300 kişi Yunanistan’ da yaşayan tüm göçmenlerin sorunlarına dikkat çekmek için 25 Ocak’ ta Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde açlık grevine başladılar. Göçmenleri zorla üniversiteden çıkaran polis, şimdi de direnişe destek verenleri baskı ile yıldırmaya çalışıyor. Ancak, göçmenlerin ağır koşullarda devam eden direnişlerine destek amacı ile bugün Yunanistan genelinde eylemler yapılıyor.

Bizler de, Göçmen Dayanışma Ağı olarak Yunanistan ‘ daki açlık grevi yapan göçmen arkadaşlarımızla dayanışmamızı ilan ediyor ve Türkiye’ deki muhalif hareketleri, özellikle de güvensiz koşullarda çalışmak durumunda bırakılan bütün kesimleri, göçmenlerin direnişine duyarlık ve dayanışma göstermeye davet ediyoruz. Çünkü bu mücadele bütün işçiler ve güvencesizlerin mücadelesidir.

GÖÇMENLER NEDEN AÇLIK GREVİNDE?

Kapitalizm ve ekonomik küreselleşmenin dayattığı koşulların sonucu olarak her yıl binlerce insan ülkelerinden kaçarak “Batıda” daha iyi bir yaşam umudu ile evlerini terk ediyor. Sınırı geçmeyi başaranlar fiziksel tecrit ve ayrımcılığın hüküm sürdüğü bir sistemin içine çekiliyorlar. Bunun en bariz örneğini yanı başımızda Kumkapı’ daki gözaltı ve sınır dışı merkezinde görüyoruz. Gözaltında olmayanlar ise bütün haklardan mahrum bırakılarak görünmezlik ve korku dolu bir hayata itiliyor. Üstelik içinde bulundukları durumdan sorumlu tutulan göçmenler, sağcı grupların, anaakım medya ve siyasi partilerin irkçi ve popülist saldırılarında hedef gösteriliyorlar. Bu sistematik baskı ve dışlanma aynı zamanda göçmenlerin ekonomik olarak sömürülmelerine de araç oluyor. Nitekim Batı ekonomilerini ayakta tutacak ucuz işgücünü göçmenler oluşturuyor.

YUNANİSTAN HÜKÜMETİNİ KINIYORUZ

Bizler Göçmen Dayanışma Ağı olarak, göçü idare edilmesi gereken bir sorun olarak gören, kadın, çocuk erkek ayırmadan, göçmenleri istenmeyen günah keçisi olarak gösteren Yunanistan ve Avrupa’nın ikiyüzlülüğünü kınıyoruz.

Göçün bir sorun değil, yaşamın bir gerçeği olduğunu, hiçbir sınır, tel örgü veya duvarın insanları daha iyi bir hayat kurma arzusundan caydıramayacağını ve bu tür engellemelerin meşru olmadığını söylüyoruz. Bu yüzden Yunanistan’ da hiçbir sosyal ve siyasal hakka sahip olmadan yaşayan ve çalışan tüm göçmenlerin taleplerini destekliyoruz. Ve her duyarlı vatandaşı bu direnişe destek olmaya çağırıyoruz.

ORTAK TELEPLERİMİZ:

–          Yunanistan’ daki bu insanlık dramına derhal son verilmesini,

–          Açlık grevini sürdüren  göçmenlerin koşulsuz olarak yasallaştırmalarını,

–          Herkese eşit siyasal ve ekonomik haklar verilmesini

–          Göçmenleri gayri insani yaşam koşullarına mahkum eden modern ırkçı rejime son verilmesini,

–          Sınırların derhal açılmasını istiyoruz.

CÜNKÜ HİÇ KİMSE YASADIŞI DEĞİLDİR.

Göçmen Dayanışma Ağı

Göçmen Dayanışma Ağının linkina bir göz atın

Fotolar için buraya tıklayın

Comments
  1. […] This post was mentioned on Twitter by neopolitis, efes_dark. efes_dark said: Yunanistan' da açlık grevindeki 300 göçmen için dayanışma çağrısı http://wp.me/pTHWl-al […]

  2. […] istanbulizein.wordpress.com February 12th, 2011 | Tags: 300 göçmenin açlık grevi, dayanışma eylemi, Göçmen dayanışma ağı, yunanistanın göçmenleri | Category: Uncategorized […]

Leave a comment