Για την εισβολή στην κατάληψη Ναδίρ

Posted: December 12, 2010 in Κοινωνικά κινήματα σήμερα-Bugünkü toplumsal hareketleri
Tags: , , ,

(Κείμενο που μοιράστηκε σε πορεία αλληλεγγύης για το αναρχικό στέκι Ναδίρ στην Θεσσαλονίκη)

Το Σάββατο 4/12 τις απογευματινές ώρες στο αναρχικό στέκι Ναδίρ έγινε εισβολή από 30 και πλέον μπάτσους διαφόρων υπηρεσιών (ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και άλλων), ενώ πριν είχε περικυκλωθεί το γύρο τετράγωνο με 5 διμοιρίες ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ. Οι μπάτσοι εφόρμησαν στην κατάληψη με βαριοπούλες, τσεκούρια και μπλοκ χωρίς να δηλώσουν αστυνομική ιδιότητα και χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Οι σύντροφοι αμύνθηκαν όπως μπορούσαν στην επίθεση, ενώ ακόμα δεν γνώριζουν ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, συνεχίζοντας τη συμμορίτικη δράση τους, οι μπάτσοι μπουκάρανε σε όλους τους χώρους της κατάληψης γκρεμίζοντας με βαριοπούλες πόρτες και τοίχους, ψάχνοντας τα άτομα που βρίσκονται μέσα για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις. Και ενώ οι συλλήψεις γίνονται (9 άτομα), μπάτσοι κατάσχουν διάφορα πράγματα μεταξύ άλλων:

– Ηλεκτρονικούς υπολογιστές

-Ηλεκτρονικό αρχείο, προκυρήξεις

-Έντυπο αρχείο προκυρήξεις-αφίσες

-700 ευρώ που προορίζονταν για την υπόθεση του Χ.Στρατηγόπουλου και άλλα χρήματα που προέρχονταν από τον πάγκο βιβλίου οικονομικής ενίσχυσης σε φυλακισμένους αναρχικούς (πάγκος που βγαίνει σε LIVE οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και το ταμείο του Radio Revolt

– Μεγάλος όγκος βιβλίων αναρχικού/αντιεξουσιαστικού περιεχομένου

-Σημαίες που χρησιμοποιούνταν σε πορείες του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου

Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια με μάρτυρες μπάτσους και σεκιουριτάδες για να εμπλέξουν διάφορα αντικείμενα με κλοπές που έγιναν τον τελευταίο καιρό στο χώρο του Α.Π.Θ

Έτσι προσπαθούν να παρουσιάσουν το στέκι Ναδίρ σαν μία κλειστή εγκληματική οργάνωση με αρχηγούς και υπαρχηγούς, με καθοδηγούς και καθοδηγούμενους, όπου η εβδομαδιαία ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης μετατρέπεται σε μία εγκληματική δραστηριότητα. Ενώ τα άτομα που πλαισιώνουν τους κοινωνικούς χώρους του στεκιού (όπως είναι η αίθουσα προβολών, το γυμναστήριο, το καφενείο, ο ξενώνας φιλοξενίας, το στούντιο προβόλών και ηχογραφήσεων, η δανειστική εργαλειοθήκη, η δανειστική βιβλιοθήκη και η αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών με ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ) θα ονομαστούν μέλη αυτής της οργάνωσης.

Το δεύτερο μέρος της επιχείρησης αποσκοπεί στην άμεση επίθεση στι εγχείρημα του ελεύθερου αναρχικού ραδιοσταθμού Radio Revolt 88.7 στα FM. Έτσι είχαμε και την κατάσχεση του κινηματικού server του σταθμού. Ταυτόχρονα επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο στο να προβάλουν το βάρος των κατηγοριών για το ραδιοφωνικό σταθμό. Τα παραπάνω και σε συνδυασμό με την αποτυχημένη απόπειρα φίμωσης της φωνής του Radio Revolt που έγινε πρόσφατα, αποδεικνύουν πόσο τους τρομάζει να ακούγεται και να διαδίδεται ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός λόγος, αλλά και πόσο ζωτικής σημασίας είναι γα μας τέτοια εγχειρήματα να συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους στο μέλλον.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (Κατσιμίδη με Εγνατίας), δέχονται παρόμοιου τύπου επίθεση 3 σύντροφοι όταν, ενώ ήταν στο αυτοκίνητό τους, 3 μηχανές προσπάθησαν  να ακινητοποιήσουν με παράδοξο τρόπο το όχημα. Αφού χτύπησαν τον έναν από τους 3 και χωρίς να πούνε τους λόγους της σύλληψης τους, του μεταφέρουν στην ΓΑΔΘ. Εκεί μετά από 10 ώρες και αφού έχουν αφήσει τον έναν, θα τους πουν ότι κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση με τους άλλους 9.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ

Επίσης την ίδια στιγμή και ενώ οι μπάτσοι αποχωρούν από το Ναδίρ θα συλλάβουν έναν φοιτητή απ’έξω που διαμαρτυρόταν μαζί με τους άλλους 50 αλληλέγγυους φοιτητές για την εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη. Τον φοιτητή θα τον πετάξουν σε ένα σημείο της Εγνατίας λίγο αργότερα.

Το κράτος εν μέσω κρίσης θα τα παίξει όλα για όλα, θα συλλάβει θα τρομοκρατήσει, θα κάνει προληπτικές συλλήψεις, θα κάνει προληπτικές προσαγωγές, θα προφυλακίσει, θα στήσει σκευωρίες, θα ποινικοποιήσει το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα, προσπαθώντας να εξαλείψει την πιθανότητα κοινωνικών αναταραχών.

Η απάντηση θα δοθεί παντού.

Το αναρχικό στέκι Ναδίρ έχει ανακαταληφθή.

Το Radio Revolt θα συνεχίσει να εκπέμπει και το ανταγωνιστικό κίνημα θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Υ.Σ Επειδή σ’αυτόν τον κόσμο υπάρχει χώρος για έναν εθελοντή ρουφιάνο στην δικιά μας περίπτωση τον έπαιξε η διευθύντρια της Β’ φοιτητικής εστίας, η οποία έδωσε περιγραφές για ονόματα ατόμων που θεώρησε πως επισκέπτονταν το στέκι, ενώ αναγνώριζε μαζί με τους μπάτσους φωτογραφίες στην ασφάλεια.

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, 7/12/10

Οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση κατάληψης Ναδίρ

υποβλήθηκε από

efes_dark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s