Μήνυμα αλληλεγγύης για τους 300 απεργούς πείνας από Λαϊκό Μέτωπο(Τουρκία) – καπα

Posted: February 17, 2011 in Ξυπνάτε!-Uyanın!
Tags: , , , ,

(Αναδημοσίευση από hungerstrike300 blog )

Εμείς οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία γνωρίζουμε την ταλαιπωρία που βιώνουν οι πρόσφυγες, είτε επειδή τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και εμείς, είτε επειδή τα βλέπουμε. Η προσφυγιά είναι προϊόν του καπιταλισμού. Όσο θα υπάρχει ο ιμπεριαλισμός θα υπάρχουν και χώρες αποικίες του.

Οι λαοί των αποικιακών χωρών είναι εκτεθειμένοι στην πείνα, στην φτώχια, στους πολέμους, στις δολοφονίες και στην τυραννία. Οι ιμπεριαλιστές που για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους θεωρούν ότι μας αξίζει μια ζωή μέσα στην πείνα, στην αθλιότητα και την τυραννία. Οι ιμπεριαλιστές αφεντικά και οι κυβερνήτες συνεργάτες τους στις χώρες μας, μας εξανάγκασαν να εγκαταλείψουμε την πατρίδα μας.

Είμαστε μακριά από την πατρίδα μας, από τις συζύγους μας, από τους φίλους μας, από τα παιδιά μας. Οι ιμπεριαλιστές, αρχικά, μας είδαν σαν φτηνό εργατικό δυναμικό και μας εκμεταλλεύτηκαν. Τώρα, όμως, που η ανεργία εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στα ιμπεριαλιστικά κράτη, λόγω της οικονομικής κρίσης και της εύρεσης ακόμα ευκολότερα εργατικού δυναμικού εμάς πλέον δεν μας υπολογίζουν, θέλουν να μας εξοντώσουν.

Αυτοί που μας έχουν στερήσει όλες τις συνθήκες ζωής στην πατρίδα μας, και την προσφυγοποίηση μας την μετέτρεψαν σε κέρδος. Με τα χιλιάδες δολάρια και ευρώ που παίρνουν από εμάς, άνοιξαν νέες πύλες κέρδους. Άλλους μας εγκατέλειψαν να πεθάνουμε στους δρόμους, άλλους μας δολοφόνησαν μέσα στα κοντέινερ από ασφυξία, άλλους μας άφησαν μεσοπέλαγα μέσα σε μια βάρκα να πνιγούμε και όσοι ξεπεράσαμε τους χιλιάδες κινδύνους και μπορέσαμε να φτάσουμε εδώ, στερούμαστε κάθε δικαιώματος και είμαστε αντιμέτωποι με απάνθρωπες συμπεριφορές. Όσοι από εμάς στάθηκαν τυχεροί βρήκαν δουλειά στις σκληρές συνθήκες που επιβάλλουν η εκμετάλλευση και το κέρδος, όμως η πλειοψηφία είμαστε άνεργοι, χωρίς ταυτότητα, χωρίς κατοικία, συνεχίζουμε να ζούμε χωρίς κανένα κοινωνικό και νομικό δικαίωμα.

Στηρίζουμε την αντίσταση και τον αγώνα που συνεχίζουν οι 300 απεργοί πείνας που καταγγέλλουν όλες αυτές τις συνθήκες και υπερασπίζονται τα πιο βασικά τους δικαιώματα.

ΖΗΤΩ Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

(Τουρκία)

ΚΑΠΑ

Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης

των λαών Τουρκίας – Ελλάδας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s