Η “Κατά Όλγα δημοκρατία”

Posted: June 4, 2011 in Ξυπνάτε!-Uyanın!
Tags: , , ,

του George Kabis

(Αναδημοσίευση από facebook)

 

Είναι περίεργα μερικά πράγματα.Ακατανόητα.Σαφή αλλά ακατανόητα συγχρόνως με έναν μαγικό τρόπο.Πάρε παράδειγμα την Όλγα του Μega.Το όσα κατα καιρούς επικοινωνεί.Είναι σαφή ως προς τον στόχο που αποσκοπεί,κι αυτός δεν ειναι άλλος απο την παπαγαλία των κυβερνητικών θέσεων και την προώθηση τους εννοείται,αλλά ακατανόητα τα όσα λέει και δη το πως αντιλαμβάνεται την δημοκρατία.Σύμφωνα λοιπον με την Όλγα δημοκρατια ειναι:

Η “εξοντωτική” ποινή στον Μαντέλη,ο οποίος ενω ομολόγησε πως πήρε μίζα 450.000 ευρώ,τιμωρήθηκε με πρόστιμο 7.000 και 3 χρόνια με αναστολή,δηλαδή να μην το ξανακάνει.Βεβαία αν το κάνει μετά το πέρας των 3 χρόνων μάλλον δεν πειράζει.

Το απυρόβλητο του Τσουκάτου,ο οποίος ενώ και αυτός είχε ομολογήσει δημόσια πως έβαλε στο ταμείο του ΠΑ.ΣΟ.Κ 1 μυριο γερμανικά μάρκα,ούτε καν δικάστηκε.Φαντάζομαι πως  ο Τσουκατος πρέπει να νιώθει και λίγο ριγμένος.έχει δικιο.Εγώ τον καταλαβαίνω.

Τα δολοφονικά ΜΑΤ,που μην νομίζεις παιδιά του λαού είναι κι αυτά,της διπλανής πόρτας που λέμε,της γειτόνισσας ο Κωστακής ντε,μορφωμένα,μιας και πλέον δεν περνάει όποιος κι όποιος στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ,που σακατεύουν παππούδια,τον μπαμπά σου,την μάνα μου.(Βέβαια αν κατά λάθος χτυπήσουν κανά δημοσιογράφο τότε η Όλγα εξανίσταται και ποιός είδε εν εξάλλω  την Τρέμη και δεν τρέμει.)Μετά πηγαίνουν σπίτι,φιλούν στοργικά τη γυναίκα τους και το παιδάκι τους και οοοοοοοόλοι μαζι βλέπουν Dancing with the stars.Για φωτογραφία τα γλυκά μου.

Το τσεκούρωμα σε μισθούς,συντάξεις,επιδόματα,δώρα.Το οποίο τσεκούρωμα έχει επιπτώσεις απο το ψωμί ως και το spa.Αν εγω δεν έχω ούτε εσύ θα έχεις.Τόσο απλά.Αν ο φούρναρης δεν πουλάει ψωμάκι δεν θα μπορέσει να κάνει το spa του.Κι αφου δεν θα μπορέσει,ούτε ο spaτζής θα δύναται να αγοράσει ψωμάκι ή θα πάρει ένα μικρό για 4 άτομα.Άλυσιδα ειναι.

Η προπαγάνδα πως το μνημόνιο ήταν και είναι ευλογία αλλά και μονόδρομος για τη χώρα.Απόρροια του οποίου ειναι και το ως άνω τσεκούρωμα.Το ότι υπήρχαν και υπάρχουν  εναλλακτικές ούτε λόγος.Ούτε βέβαια πως είναι εντελώς παράνομο αφού ούτε καν ψηφίστηκε από τη Βουλή.Η οποία τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να μετονομαστεί από Βούλη των Ελλήνων σε Βουλή των 300.

Το να κηρύσσονται όλες οι απεργίες παράνομες και να στρέφει μέσω του δελτίου προπαγάνδας τη μία ομάδα απέναντι στην άλλη.

Θα το επισπευσω για να μην σε κουραζω,εχεις και δουλειες.

Το να μην υπαρχει αντίλογος.

Το να κλείνουν σχολεία.

Το να καταδικάζεις κάθε μορφή αντίστασης.

Το “μαζί τα φάγαμε” του Θεόδωρου.Έδω θα σταθώ λίγο.Το “μάζι τα φάγαμε” συνιστά ομολογία πως μαζί με αλλους έφαγε κι αυτός.Εδώ υπάρχει ένα θεματάκι.Τυγχάνει,αν το λησμονά,να είναι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.Όταν λοιπόν το ομολογεί θα έπρεπε να υποστεί και τις ανάλογες συνέπειες.Είδες ή άκουσες τίποτα;Εγώ πάντως όχι.Αν ομολογήσω στην ΕΛ.ΑΣ. πως συμμετειχα σε μια ληστεία θα με μπουσουριάσουν σε χρόνο dt.Το πιάσες;Ναι.

Ο μισθός των νέων εργαζόμενων,γιατί των παλιών είναι λιιιιιιιίγο καλύτερος λόγω των ετών εργασίας.Με 500 ευρω πρέπει να τα κάνεις όλα.Και να φας και να πιείς και να βγείς και να ρίξεις το γκομενάκι.Ούτε ο Τσακ Νόρρις δεν μπορεί να τα καταφέρει,τον ρώτησα.

Η κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων.Θα με γεμίζουν βενζίνη και εγώ θα τραγουδάω “Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ”.Από το να απολυθώ θα το προτιμώ.

Υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων για το πως αντιλαμβάνεται το Ολγάκι και η παρέα της την έννοια της δημοκρατίας.

Το κάκο είναι πως τίποτα πλεόν δεν είναι προς όφελός μου ούτε και προς το δικό σου.Ζούμε καταστροφικές στιγμές.Στιγμές κατάλυσης,διάλυσης,μιζέριας,γκρίνιας.Ζουμε στιγμές όπου οι αυτοκτονίες είναι πια φαινόμενο καθημερινό.Οι καταθλίψεις πάνε σύννεφο.Όλοι έχουμε μια ξινίλα στα μούτρα μας,μια κατήφεια.Μια υφέρπουσα μελαγχολία.Έχουμε χάσει το κέφι μας.Στο χέρι όμως μας είναι να το αλλάξουμε.Ο καθένας όπως νομίζει.Αν και γνώμη μου είναι πως δεν θ’αλλάξει με μούτζες και “βρώμικα”απο τις καντίνες του Συνταγματος…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s