Επίθεση μπάτσων σε πορεία στην Ιστανμπούλ

Posted: June 27, 2011 in Ξυπνάτε!-Uyanın!

Βίαια κατεστάλη πορεία που είχε οργανώσει το “Μπλοκ για την Εργασία, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία” χθες στο Σίσλι, κεντρική περιοχή στην Ιστανμπούλ.

Οι διαδηλωτές, με τη συμμετοχή και των ανεξάρτητων βουλευτών Sebahat Tuncel, Ertugrul Kurkcu, Sirri Sureyya Onder και Levent Tuzel προσκείμμενοι στο κουρδικό κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας, συγκεντρώθηκαν στο Σισλί με σκοπό να βαδίσουν ως το Τάξιμ διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσει την εκλογή του επίσης ανεξάρτητου υποψηφίου Hatip Dicle.

Οι μπάτσοι απέκλεισαν την κεντρική οδό που οδηγεί στο Τάξιμ και δεν επέτρεψαν στο πλήθος να σχηματίσει πορεία ενώ στη συνέχεια όταν οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία τούς επιτέθηκαν βίαια πετώντας δακρυγόνα και διαλύοντάς τους. Τα επεισόδια διήρκεσαν για αρκετή ώρα καθώς ομάδες διαδηλωτών έπαιξαν κλεφτοπόλεμο στα γύρω στενά με μπάτσους και ντόπιους φασίστες.
Οι μπάτσοι φρόντισαν να δείξουν από νωρίς το πρόσωπο του μετεκλογικού καθεστώτος τους καθώς πέταξαν δακρυγόνα μέσα στο λεωφορείο που μετέφερε τους υποψήφιους βουλευτές ενώ η βουλευτής Sebahat Tuncel σύρθηκε στο οδόστρωμα όταν ξεκίνησε η καθιστική διαμαρτυρία.
Από διαδηλωτές που συμμετείχαν ακούστηκε ότι οι μπάτσοι χρησιμοποίησαν και ηλεκτρικά γκλομπ με αποτέλεσμα 16χρονος να υποστεί σοκ και να μεταφερθεί με τραύματα στο νοσοκομείο. Ιδιαίτερη αδυναμία των μπάτσων στην Τουρκία αποτελούν και οι έγκυες. Έχοντας ήδη μια επίθεση ενάντια σε έγκυο 6 μήνες πριν που τής κόστισε την αποβολή, σήμερα οι εκτελεστές της εξουσίας έσυραν άλλη μια έγκυο που αρνήθηκε να σπάσει την καθιστική διαμαρτυρία.
Περίπου 20 άτομα  έχουν προσαχθεί, δεκάδες είναι οι τραυματίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις, ασφαλίτες με τη βοήθεια φασιστών έδεσαν και λιντσάρισαν κόσμο που συμμετείχε στην πορεία.
Video από την πορεία εδώ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s